i-feel
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

i-feel

feel free, think free, be free and respect the freedom of others...
 
ΦόρουμLatest imagesΑναζήτησηΕγγραφήΣύνδεση

 

 κρισεις πανικου

Πήγαινε κάτω 
2 απαντήσεις
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
Marilou




Αριθμός μηνυμάτων : 3
Ημερομηνία εγγραφής : 24/01/2010

κρισεις πανικου Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: κρισεις πανικου   κρισεις πανικου Icon_minitimeΚυρ Ιαν 24, 2010 1:06 pm

Διαβασα το αρθρο σχετικα με τις κρισεις πανικου και το βρηκα πολυ ενδιαφερον. Εδω και δυο χρονια εχω και εγω κρισεις πανικου εχω παει σε ψυχολογο και ειμαι καλυτερα απο θεμα ψυχολογιας τωρα. Το προβλημα μου ομως ειναι οτι ενω καποιες φορες ειμαι πολυ καλα αλλες φορες οι κρισεις πανικου ειναι πιο εντονες. Αυτο ειναι φυσιολογικο; Διαβασα αυτα που γραφετε γυρω απο τις κρισεις πανικου και τα βρηκα οντως λογικα αλλα δεν μπορω να καταλαβω γιατι αλλες φορες ειναι εντονες οι κρισεις και αλλες φορες πιο δυνατες. Υπαρχει καποιος τροπος να μου προτεινετε να μπορω να τις αντιμετωπιζω; Θελω να πω οτι εχω ψαξει αρκετα γυρω απο αυτο το θεμα για αυτο και βρηκα και αυτη την σελιδα ομως δεν εχω βρει κατι το οποιο με βοηθαει με τις κρισεις απολυτα. Ευχαριστω για τον χρονο σας.
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Shirley
Admin



Αριθμός μηνυμάτων : 31
Ημερομηνία εγγραφής : 24/12/2009

κρισεις πανικου Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: κρισεις πανικου   κρισεις πανικου Icon_minitimeΔευ Ιαν 25, 2010 5:26 pm

Το πρώτο πράγμα για να αντιμετωπίσεις τις κρίσεις σου το έκανες ήδη. Έψαξες για βοήθεια! Very Happy

Μιλάς για αυτό με πλήρη συνείδηση, έχεις πάει ήδη σε ψυχολόγο και ενδιαφέρεσαι για περισσότερες πληροφορίες για το πως να έχεις ακόμα λιγότερες κρίσεις. Μου αρέσει πολύ όλο αυτό!

Αλήθεια τις παραπάνω απορίες σου τις έχεις συζητήσει μαζί με τον ψυχολόγο σου?
Καταλαβαίνω πως θέλεις να το συζητήσεις παραπάνω ή να πάρεις κάποιες χρήσιμες πληροφορίες και το βρίσκω πολύ ενδιαφέρον, απλά θα ήθελα να ξέρω έαν έχεις συζητήσει ήδη γύρω απο τρόπους αντιμετώπισεις, και τι προσπάθειες έχεις κάνει για να ξεπεράσεις τις κρίσεις πανικού.

Anyway, όπως ήδη έχεις καταλάβει αφού διάβασες την δημοσίευση μου σχετικά με τις κρίσεις πανικού,στην ουσία είναι ένας μηχανισμός του ίδιου μας του μυαλού, που έχει ως σκοπό να μας απομακρύνει απο άλλες υποσεινήδητες σκέψεις μας. Ένας τέλειος φρούρος δηλαδή που δίνει συναγιαρμό (ψυχοσωματικούς πόνους) τραβόντας την προσοχή μας απο κάποια άλλη σκέψη ανάμνηση ή συναίσθημα.

Πολλές φορές όμως λειτουργεί και σε μια προσπάθεια να μας απομακρύνει απο διάφορα καθημερινές ανησυχίες που ίσως να μην δίνουμε καν σημασία.
Έχουμε για παράδειγμα τόσες ανησυχίες για το τι θα σπουδάσουμε, πως θα βρούμε δουλειά, για το πότε θα βρούμε κάποιον σύντροφο κτλ που ακόμα και αν νομίζουμε πως δεν ειναι σημαντικά είναι ακρετά για να μας προκαλέσουνε άγχος.

Τι πιστεύεις επάνω σε αυτό? Υπάρχουνε κάποιες ανησυχίες σου που ίσως δεν δίνεις αρκετή προσοχή ή αγνοείς?

Πρέπει με την βοήθεια του ψυχολόγου σου, να βρείς την αιτία.
Απο που ξεκινάει όλο αυτό και μιας που δεν μας δίνει πολλές λεπτομέριες γύρω απο το πρόβλημα σου θα πρέπει να σκεφτείς γύρω απο το ποιές σκέψεις, αναμνήσεις και συναισθήματα δεν θέλεις να έρθεις αντιμέτωπη.
Μας αρέσει πάντα όταν κάποιος μας βοηθάει να σκεφτούμε, όμως δεν μας αρέσει πάντα όταν κάποιος μας κάνει πραγματικά να σκεφτούμε κάποια πράγματα και να επεξεργαστούμε τις σκέψεις μας. Και εσύ τώρα πρέπει να το κάνεις αυτό. Να βρείς την αιτία, να επεξεργαστείς τις σκέψεις σου, να συνηδητοποιήσεις τι ειναι αυτό που προκαλέι τις κρίσεις πανικού. Η συνηδητοποιήση του προβλήματος ειναι πολύ σημαντική για να το αντιμετωπίσεις.

Σημαντικό είναι επίσης να καταλάβεις πως οι κρίσεις πανικού ειναι ψεύτικα συμπτώματα. Προσπάθησε να τις αγνοήσεις κυριολεκτικά. Αν σου συμβεί μια κρίση πανικού αγνόησε την και πείσε τον εαυτό σου οτι όλο αυτό δεν ειναι αληθινό.
"Δεν θα ασχοληθώ τώρα με μια κρίση πανικού"
Πάρε βαθιές ανάσες (μικρές ανάσες μέσα σε μια πλαστική σακούλα θα σε βοηθήσουνε επίσης) Κάνε μια βόλτα. Σκέψου κάτι άλλο.
Θα δείς οτι βοηθάει.

Παράθεση :
Το προβλημα μου ομως ειναι οτι ενω καποιες φορες ειμαι πολυ καλα αλλες φορες οι κρισεις πανικου ειναι πιο εντονες.
Ανάλογα με το άγχος σου, το πόσο χαλαρή είσαι, γενικά σε τι διάθεση είσαι επηρεάζει διαφορετικά και μια κρίση πανικού. Αγνόησε τα συμπτώματα και μην δίνεις σημασία. Θα δείς οτι θα γίνουνε όλο και λιγότερα.

Σημασία έχει οτι θέλεις να την αλλάξεις αυτή την κατάσταση και αυτό ειναι το πιο σημαντικό. Κάποιοι χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο, κάποιοι άλλοι λιγότερο, κάποιοι θα ανατρέξουμε σε επιπλέον βοήθεια...
Έχει μεγάλη σημασία για το πώς σκέφτεσαι γύρω τις κρίσεις πανικού.

Για παράδειγμα
-Έχω κρίσεις πανικού τι θα κάνω? Πως θα τις ξεπεράσω? Δεν μπορω....

Για σκέψου και αυτό

-Έχω κρίσεις πανικού. Θα τις ξεπεράσω. Μέχρι τότε ζώ με αυτές χωρίς να τις αφήσω να με επηρεάσουνε, τις αγνοώ.

Ποιο απο τα δύο πιστεύεις οτι βοηθάει πιο πολύ?
Μήπως έχει σημασία και η σπουδαιότητα που δίνουμε σε ένα πρόβλημα μας?
Λέω εγώ τώρα... Very Happy

Περνά αυτό τον τοίχο της ανησυχίας και πήγαινε παρακάτω γιατί μπορείς. Η συνειδητοποίηση του άγχους σου και ο τρόπος διαχείρισης τους θα σε βοηθήσει να ξεπεράσεις τις κρίσεις, δέξου τις κρίσεις πανικού ως κομμάτι σου και με αυτό τον τρόπο, θα σταματήσεις την υπερβολική σου αντίδραση, θα τις κατανοήσεις και θα τις ξεπεράσεις.

Ελπίζω να σε βοήθησα. Για ότι άλλο θέλεις μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας.
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
https://i-feel.forumgreek.com
 
κρισεις πανικου
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1
 Παρόμοια θέματα
-
» Κρίσεις Πανικού - Και πως να τις αντιμετωπίσεις!

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
i-feel :: Ψυχική υγεία :: Ψυχολογία-
Μετάβαση σε: